© 2019 by Mots Xics

November 3, 2018

October 1, 2018

February 23, 2018

November 8, 2017

Please reload

Entrades recents

L'advent dels bons mots

Aquesta setmana hem atès a una alumna que havia canviat d’escola. El canvi era significatiu i quan li vam preguntar quins canvis positius havia copsat, el primer que ens va dir, saps què va ser?

 

- Quan m’equivoco, enlloc de dir-me “no” em diuen: “la resposta no és correcte, però gràcies per haver participat”.

 

De tots els canvis (que segur que eren molts) el més rellevant va ser la manera com la mestra la corregia davant l’aula. Amb aquestes paraules va convertir la culpa de l’error, en una invitació a seguir participant. La va fer sentir còmoda i valorada dins del grup.

Això ens va fer reflexionar de la subtilesa que té la construcció de la pròpia identitat; que potser, no només cal un programa estructurat de com fomentar l’autoestima sinó que també cal que tots, professionals de l’educació, prenguem consciència de les conseqüències que tenen les nostres paraules, tant en positiu com en negatiu i així poder-les modificar si cal.

 

Tots els segells d'aprenentatge de Mots Xics tenen missatges positius i animen a creure en un mateix, ja que és el primer pas per fer coses increïbles.

 

Segells d'aprenentatge

 

Certament, les paraules perden el sentit sinó les acompanya una acció, però, tot i així, les paraules tenen un gran poder. Pots optar per afegir més positivisme al dia a dia i ajudar a créixer la seva autoestima. Un mal dia el pot tenir tothom, pots perdre els papers i el no utilitzar el to de veu adient. no  però sempre podem rectificar. Com? Doncs demanant perdó quan hem cridat als alumnes: "Ho sento. Estem treballant per parlar-nos amb amabilitat. Provaré de nou.”

 

 

Després de la gran rebuda que va tenir, i segueix tenint, “L’advent de les emocions” aquest any et portem el descarregable gratuït: “L’advent dels bons mots”.

 

Les xocolatines estan boníssimes però, què et sembla tornar a l'origen dels dies d'Advent?. En aquesta proposta trobaràs 25 targetes de paraules o frases encoratjadores que tot infant i adult, hauria de sentir.

 

 

 

Descarregar ara!

 

 

 

Així que penja-ho a la sala de profes i animeu-vos a utilitzar-les en el dia a dia.

 

 

Recorda que totes aquestes paraules quedaran per sempre a les seves vides. 

Potser no ho veurem, però algú rebrà la collita del que avui sembrem!

 

 

Irene Fondevilla: Mestra d’Educació Infantil, Màster en Educació Emocional i Benestar i Màster en psicopedagogia.

Abigail Sánchez: Mestra d’Educació Infantil, Màster en Educació Interdisciplinària de les arts i Especialista en Pedagogia Montessori (AMI).

 

Compartir a Facebook
Compartir al Pinterest
Please reload

Segueix-nos
  • Instagram - Círculo gris
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Grey Circle